Lopend vanaf de camping via onze eigen landerijen bent u direct in onze gevarieerde bossen. Daar kunt u direct aanhaken bij een van onze drie wandelroutes, die stuk voor stuk de prachtige omgeving van het dorp laten zien. Vergeet niet een routebeschrijving mee te vragen, zodat u op de mooie plekjes en de bijzondere verhalen wordt gewezen.

Fietsen

Fietsend kunt u bij ons vele kanten op, maar de Lindevallei-fietstocht is enig in zijn soort. Deze route loopt langs het riviertje de Linde en voert u dwars door een uniek natuurgebied. Ook de mooie fietsroutes naar het Rotandorp Noordwolde en naar de Driewegsluis in Nijetrijne hebben Oldeholtpade als startpunt. Fietsen zijn te huur bij de plaatselijke fietsenwinkel.

Oldeholtpade is één van de plaatsen die onderdeel uitmaakt van de LF3 Rietlandroute, een 170 km lange fietsroute tussen Holwerd en Kampen. Zoals de naam al doet vermoeden, neemt deze route je mee door het waterrijke Friesland en het prachtige natuurgebied De Weerribben. Oldeholtpade ligt zo ongeveer in het midden en daarmee is de minicamping de ideale plek voor een tussenstop.

Uitstapjes

Met de auto bent u voor uw boodschappen of voor een gezellige winkeldag vlug in Wolvega, Heerenveen of Steenwijk. De camping kan ook prima dienen als uitvalsbasis voor verschillende tochten in de natuur. De nationale parken Weerribben-Wieden en het Drents Friese Wold zijn gemakkelijk vanuit Oldeholtpade te bereiken. De landgoederen Oranjewoud nabij Heerenveen en De Eese nabij Steenwijk, bieden u prachtige mogelijkheden voor een dag in de natuur. Plaatsen als Oldeberkoop, Giethoorn en Vollenhove zijn zeker de moeite van het bezoeken waard. Ook het Friese meren gebied is niet ver weg.

Foto’s

Voor een impressie van de mooie omgeving neem een kijkje op deze site of in het foto- en filmoverzicht van de website van Oldeholtpade.